13 Martie Sinaxarul zilei – Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nichifor

Buna dimineata prieteni bine v-am gasit la

Sinaxarul zilei de 13 Martie

astazi, facem pomenirea

Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nichifor, Patriarhul Constantinopolului;

Sfantul Nichifor, patriarhul Constantinopolului, a fost izgnonit de imparatul Leon Armeanul (813-820) in insula Proconis, pentru ca a sprijinit cinstirea sfintelor icoane. A trecut la cele vesnice in anul 828, dupa 13 ani de chinuri petrecuti aici.
In secolul al IX-lea, imparatii Teodora si Mihail, au restabilit cultul sfintelor icoane, l-au alungat pe patriarhul Ioan si l-au ales ca patriarh pe Metodie. Dupa patru ani, patriarhul Metodie a cerut imparatilor sa-i permita sa aduca la Constantinopol moastele Sfantului Nichifor.
Dupa ce a primit acordul acestora, patriarhul Metodie a luat cu sine cativa preoti si monahi si s-au dus in insula Proconis. In manastirea Sfantului Mucenic Teodor, au aflat cinstitul trup al Sfantului Nichifor, intreg cu totul, neavand nici urma de stricaciune si dand buna mireasma.
Moastele sale au fost asezate mai intai in Biserica Sfintei Sofia, iar a doua zi, in Biserica „Sfintii Apostoli”. Sfantul Nichifor este cinstit de Biserica Ortodoxa si pe 2 iunie.

Sfânta Cuvioasă Ipomoni;
Sfanta Ipomoni s-a nascut in jurul anului 1372 in familia lui Constantin Dragastes, unul dintre conducatorii si mostenitorii regatului sarb al lui Stefan Dusan. Este demn de amintit faptul ca multi dintre stramosii ei au fost sfinti, precum Sfantul Stefan Nemanja sau Sfantul Simeon Izvoratorul de Mir. Sfanta Ipomoni este praznuita de doua ori pe an, pe 13 martie (in ziua trecerii sale la cele vesnice) si pe 29 mai (ziua caderii Constantinopolului si a mortii fiului ei, Imparatul Constantin XI Paleologul).

Tot astazi, facem pomenirea:
Sfintilor Mucenici African, Publiu si Terentiu;
Sfantului Aviv din Ermupolis;
Sfânta Muceniță Hristina din Persia;
Sfantului Sfintitului Mucenic Publiu, episcopul Atenei.

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile PreaCuratei Maicii Tale și ale tuturor Sfinţilor, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi! Amin!
Tuturor sărbătoriților zile le urez, din toată inima cu toată dragostea un sincer și călduros LA MULTI ANI cu sănătate, fericire și prosperitate!
Vă invit cu mare drag să vă abonați la canalul meu You tube Neluța Bunicuța pentru a fi notificați ori de câte ori mai postez ceva nou, !
Doamne Ajută tuturor!!!

2 thoughts on “13 Martie Sinaxarul zilei – Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nichifor

  1. Felicitari prieteni pentru faptul ca faceti pomenirea tuturor sfintilor si mucenicilor intr-o zi speciala. Suntem binecuvantati sa avem aceasta ocazie de a ne aduce aminte de ceea ce a facut si a suferit fiecare dintre ei! Ii multumim lui Dumnezeu pentru aceste podoabe spirituale si ii indemnam pe toti cei ce cititi sa luati parte la aceasta zi sfanta! La multi ani tuturor!!

    • Va multumesc frumos pentru apreciere!
      Va invit pe oricare cont de Facebook: Neluta Bunicuta, Neluta Staicut, Staicut Neluta, Franturi de suflet, Vasile Constantin Staicut, sau pe paginile: Neluta Bunicuta, Intalniri din suflet pentru suflet, Cartea Inforenergetica din suflet pentru suflete, Instagaram-Neluta Bunicuta, Franturidesuflet.ro, sau grupurile: Franturi de suflet… bun si drag! sau DRAGOSTE DE ROMANIA.. CENTENARUL SI NU NUMAI!, unde postez zilnic Sinaxarul zilei, Acatistul sau Canonul zilei, Vietile Sfintilor, Cinstirea Sfintelor Icoane, diverse alte Rugaciuni su Acatiste in afara celor zilnice, povesti si poezii pentru copii, mamici, taici si bunici, de care va puteti bucura impreuna cu familia dv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *