Împăturirea Hainelor


Astăzi mi-a căzut privirea pe acest clip… care explică niște lucruri pe care unii oameni refuză să le învețe și să le aplice în propria lor viată.

Cum bine știți de 24 de ani sunt terapeut și fără falsă modestie pot afirma că am schimbat mii de destine ale pacienților cu care am lucrat, însă tot atât de adevărat este că am avut și ocazia să cunosc oameni îndărătnici și extrem de orgolioși, care în primul rând considerau că ei știu și cunosc toate tainele vieții, iar în cel de-al doilea doreau o schimbare în bine a vieții lor, dar în condițiile în care nu ar fi trebuit să facă absolut nimic în acest sens…decât să-și dorească.

Dragilor vă voi da o veste care nu o să vă placă: NIMIC ÎN VIAȚA NOASTRĂ NU SE SCHIMBĂ FĂRĂ IMPLICAREA NOASTRĂ 100%!
Îmi aduc aminte acum de o tânară pacientă, soție și mama unui băiețel de cca. un anișor, căreia nimic din tot ceea ce-și propunea să realizeze nu-i reușea.

Fusesem solicitată de mama acesteia să o ajut să iasă din starea în care se afla, mai ales că se prefigura la orizont și un divorț pe care nici o persoana nu și-l dorește decât în cazuri extreme.

Deci iată-mă în casa acestei persoane, împreună cu mama dumisale, dornică să o ajut să depășească perioada deosebit de neplacută prin care trecea de ceva timp.

La început mama a considerat că este necesar să-mi povestească câte ceva, lucru pe care am întrerupt-o a-l face deoarece întotdeauna aleg să aflu singură prin propriile mele verificări intuitiv/măsurabile pe care le fac înaintea oricărei ședințe de terapie, deoarece nu-mi place în nici o situație să ”cumpăr„ de la pacient și apoi să mă apuc să-i vând propriile sale povestiri despre situația respectivă.
Deci am purces la a face propriile mele deducții bazate pe stările mele intuitive de la fața locului și a măsurătorilor care îmi confirmă sau îmi infirmă cele simțite anterior.

Deoarece mama nu prea dorea să tacă și să ne lase să lucrăm, am rugat-o să ne lase singure să mă pot concentra și lucra cu pacienta în cauză.
Am înțeles în scurt timp cu ce fel de probleme se confruntă pacienta mea și ne-am apucat să lucrăm, după care i-am recomandat ce are de făcut până la urmatoarea ședință.

Am lucrat primele trei ședințe și în ciuda faptului că mereu o întrebam dacă a făcut ceea ce-i recomandasem, aceasta susținea sus și tare că respectă tot ceea ce-i spusesem că are de făcut.

Eram ușor contrariată de faptul că simțeam că băteam pasul pe loc și nu înțelegeam de ce, pentru că pe de-o parte măsurătorile îmi arătau că aceasta nu face nimic din tot ceea ce-i spuneam să facă, iar de cealaltă parte faptul că aceasta era extrem de convingătoare când îmi spunea că face totul ad-literam.

Iar acum revin la acest clip care mi-a reamintit această experiență din viața mea de terapeut și profitând de faptul că încă din prima zi când intrasem în casa acestei paciente, observasem un lucru destul de neplăcut pentru acea familie, dar mai ales pentru acel copil care era mult prea mic pentru a locui într-o casă unde totul era într-o dezordine de nedescris…și aș îndrăzni să spun că și într-o mizerie desăvârșită.

Atunci am decis să verific dacă această tânără chiar își dorește o rezolvare a propriilor probleme, sau doar ar dori un fel de abracadabra care să-i soluționeze problemele fără ca ea să se implice în vreun fel.

I-am explicat cât am putut eu mai bine ( și credeți-mă că nu veți găsi zodie mai exactă în explicații și detalii, care să aibe și dorința dar și răbdarea de a îndruma pacientul cât mai precis în ceea ce are de făcut, precum este zodia fecioarei în care m-am născut) ce are de făcut până la următoarea ședință care era peste fix o săptămână.

De data aceasta era necesar să se mobilizeze și să facă curățenie și ordine în casa ei, deoarece se știe că dezordinea și murdaria din jurul nostru atrage după sine dezordinea în gândire, atitudine și în întreaga viață.

Mama care evident că era de față s-a oferit să vină să o ajute să facă cele convenite, în primul rând gândindu-se la nepoțelul său care era nevoit să locuiască acolo iar apoi la fiica sa care susținea că nu are timp să facă nimic deoarece stă cu cel mic, pe care ca o mică remarcă deja nu-l mai alăpta de la primele luni de viață.

Când am ajuns la această pacientă peste o săptămână am constatat nu că absolut nimic nu se schimbase în casa dumisale, ba pot afirma fără a greși că mizeria se înmulțise și dezordinea se amplificase.

Am întrebat-o de ce nu a reușit să facă ordine și curățenie în propria sa casa… iar dumneaei foarte contrariată mi-a răspuns că se aștepta de la mine ca terapeut să se facă toate acestea fără ca ea să facă vreun efort.

Evident că am anunțat-o că eu nu sunt firmă de curățenie și că în condițiile în care refuză să facă pașii către rezolvarea propriilor probleme din viața sa nu va face decât să se afunde din ce in ce mai mult în propria mocirlă existențială trăgând după dumneaei și pe acel îngeraș de copil care în nici un caz nu merita o astfel de viață.

Acesta a fost ultima întâlnire cu această persoană care nu a înțeles că fiecare dintre noi trebuie să ne îngrijim de propria noastră viață și bunăstare.
Nu ai cum să ai o viață frumoasă când totul în jurul tău este în mare dezordine și într-o mare mizerie care nu poate fi descrisă în cuvinte, deoarece acea dezordine se implementează până și în modul în care te manifești în societate, la locul de munca sau oriunde te-ai afla.

Oamenii vor simți această stare de dezordine psihică, sufletească și chiar fizică, apoi te vor evita sau chiar exclude din viața lor.

Între timp am aflat că soțul dumisale a dat divorț nemaisuportând mizeria și dezordinea din casa lor, ba mai mult a reușit să-și ia și copilul cu el deoarece aceea nu era o casă în care să crească un copil.

De aceea sunt 100% de acord cu aceste informații dăruite cu atâta generozitate de către Sadhguru și vă recomand din toată inima cu toată dragostea să păstrați ordinea în casa și viața voastră, pentru că doar așa viața voastră va fi una de succes.

https://www.facebook.com/watch/?v=833650474104970

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *