BUCHETUL VIEȚII MELE

BUCHETUL VIEȚII MELE

 

Astăzi… este vorba despre mine…despre viața mea și… despre BUCHETUL VIEȚII MELE, dar și despre faptul că astăzi mai adaug încă o floare, la acest frumos buchet.

De data aceasta este un trandafir roșu catifelat și extrem de frumos conturat, exact așa cum este și această perioadă a vieții mele: împlinită, complexă, plină de realizări multiple în mai multe domenii, plină de experiențe noi pe care le primesc cu bucurie, curiozitate și entuziasmul copilului adult, care se joacă și este fericit, cu evenimente spontane care apar de nicăieri și mă îmbie să cunosc oameni noi și vizitez locuri la care poate nici nu m-am gândit, dar și cu oameni care vin sau pleacă din viața mea în funcție de interesul pe care aceștia îl au în momentul respectiv.

Acest superb trandafir se adaugă primelor flori din BUCHETUL VIEȚII MELE… acele lăcrămioare din copilăria mea arestată de tatăl meu alcoolic și extrem de agresiv, care atunci când era beat mă jignea, umilea și bătea cu sau fără motiv în dorința sa declarată că: „vrea să scoată om din mine”!

Toate acestea m-au făcut să cred că

BUCHETUL VIEȚII MELE va fi mereu alcătuit din lăcărămioare.

Însă vremea a trecut și pe când eram o tânără dezamăgită de viață, au început să apară în BUCHETUL VIEȚII MELE, ghiocei, toporași, lalele și viorele, semn că se apropia primăvara vieții mele care îmi aducea speranța că va fi mai bine, că viața poate fi trăită și frumos în pace și armonie.

Cel care a reușit să-mi aducă speranța unui viitor mai bun, a fost soțul meu care pas cu pas, floare cu floare, gând cu gând, faptă cu faptă mi-a demonstrat că viața este frumoasă și poate fi trăită și în  alt fel, nu doar cum trăisem până atunci.

Chiar dacă la început eram reținută, chiar dacă speranța murise de mult în sufletul meu și multă vreme am fugit de el, a avut răbdarea necesară să adauge an de an alte flori la BUCHETUL VIEȚII MELE.

Astfel acesta a devenit un buchet complet cu frumoase flori de toate culorile pornind de la zambile, narcise, margarete, crini, gălbenele, dalii, maci, garoafe, frezii, floarea soarelui, flori de câmp și multe alte flori care timp de 47 de ani a devenit cel mai frumos BUCHET la care mă puteam gândi vreodată.

În toți acești ani mi-a demonstrat prin fapte, nu prin vorbe deșarte, cât este viața de frumoasă și cât de frumos poate fi trăită, dacă ai șansa să fii lângă acel om care să te facă fericită.

Iar dacă ai șansa de a-L avea alături și pe BUNUTUL care ne-a vegheat familia și casa poți ajunge la 67 de ani, poți visa în continuare și poți afirma cu bucurie că:

SUNT O FEMEIE FERICITĂ ȘI ÎMPLINITĂ, ALĂTURI DE OMUL PE CARE BUNUȚUL L-A HĂRĂZIT SĂ-MI FIE SOȚ!!!

ȘI DA VIAȚA MERITĂ TRĂITĂ LA INTENSITATE MAXIMĂ ATUNCI CÂND AI CU CINE ȘI LÂNGĂ CINE SĂ O FACI!!!

Îi mulțumesc BUNUȚULUI cu multă recunoștință pentru destinul hărăzit mie, pentru grija, protecția și ajutorul pe care îl primesc ori de câte ori greșesc drumul sau mă copleșesc diversele probleme ale vieții și nu le pot depăși singură.

Îi mulțumesc soțului meu cu sinceră recunoștință pentru că a ales să mergem împreună pe drumul vieții care nu a fost mereu simplu și ușor însă împreună, avându-l alături și pe BUNUȚUL am reușit să străbatem prin furtunile vieții fără să ne rătăcim.

 

This entry was posted in SINAXAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *