Introducere in Fitoterapie (1)

7 ways you can check out likeinstant instagram likeshow to check out like beckham

fitoterapie

 

 

 

 

 

Fitoterapia este o ramură a terapiei naturiste care folosește plantele și preparatele din plante ca mijloc de tratare a bolilor.

In fitoterapie exista mai multe procedee de preparare a plantelor pentru obtinerea efectelor maxime al substantelor care se gasesc in plantele medicinale.

1.    Infuzia (ceaiul) este procedeul cel mai des utilizat. Aceast lucru se face prin mentinerea plantei medicinale in contact cu apa clocotita timp de 10 – 15 minute.

2.    Decoctul – este acel procedeu prin care planta se amesteca cu o cantitate de apa rece, dupa care acest amestec se fierbe.

Frunzele, florile si planta intreaga se fierb 10 – 15 minute, iar radacinile si cojile se fierb 30 – 40 minute.

Dupa fierbere decoctul de strecoara si se foloseste in tratarea afectiunii respective.

3.    Maceratul se foloseste pentru prepararea vinurilor, tincturilor si oteturilor medicinale. Plantele care urmeaza sa fie macerate sunt spalate in prealabil. Maceratul se prepara cu apa la temperatura camerei 15 – 25 de grade. In timpul macerarii se agita de cateva ori, iar dupa terminarea timpului de macerare se strecoara prin tifon pus in 4 straturi. Maceratul se pastreaza la rece in sticle de culoare inchisa, preferabil din sticla nu plastic, si se consuma in cursul a 24 de ore.

4.    Cataplasma este un preparat care se obtine din planta macinata, amestecata cu apa astfel formand un fel de pasta, care se pune intre doua bucati de panza care se aplica pe locul afectat.

5.    Tinctura se obtine din plante medicinale maruntite in combinatie cu alcool in diferite concentratii. Acestea sunt solutii alcoolice care se administreaza in apa sau ceai.

6.    Siropurile sunt obtinute din zahar dizolvat intr-o solutie in care s-a fiert in prealabil planta respectiva dupa care s-a strecurat. Se fierbe in baie de aburi sau direct pe foc, in vase smaltuite sau de inox, (nu in aluminiu sau Teflon) dupa care se strecoara fierbinti prin tifon direct in sticle de capacitate mica. Se pastreaza la rece.

 

 

Astazi am inceput o mica prezentare a Fitoterapie, dupa care vom incepe postari pentru diverse afectiuni.

Daca aveti intrebari, nelamuriri, sau aveti vreo problema de sanatate nerezolvata inca, va rog intrebati-ma degraba, ca sa rezolvam problema cat mai curand posibil.

Vom continua!

Va imbratisez cu mare drag! Neluta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *