Minuni – Vindecări – Vedenii – O minune contemporană a icoanei Maicii Domnului „Acatist” – Prevestitoarea – 10 OCTOMBRIE 

Minuni – Vindecări – VedeniiO minune contemporană a icoanei Maicii Domnului „Acatist” – Prevestitoarea – 10 OCTOMBRIE 

 

În primăvara anul 2004, în noaptea dinspre 3 spre 4 martie, la Mănăstirea Hilandar a avut loc un incendiu puternic ce a mistuit jumătate din mănăstire. Focul a pornit noaptea de la unul din coșul de fum al stăreției proaspăt restaurate.

 

 

Dimineaţa, la câteva ore de la pornirea incendiului, a ajuns vestea şi la părinţii de la Zografu despre încercarea monahilor sârbi. Îndată, părintele Ambrozie dimpreună cu părinţii din obşte au mers înaintea Icoanei Maicii Domnului „Acatist”, unde au început a se ruga Maicii Domnului, cerând să ocrotească mănăstirea Hilandar.

Nu după mult timp, parcă de nicăieri s-au adunat nori ce au adus ploaia salvatoare pentru mănăstirea Hilandar şi pentru monahii sârbi. Părintele Ambrozie mărturisea cu smerenie că este încredinţat că a fost cu adevărat o minune a icoanei Maicii Domnului „Acatist” de la mănăstirea Zografu.

Icoana Maicii Domnului, neatinsă de flăcările ce au ars pe cei 26 de mucenicii de la Zografu, a salvat mănăstirea Hilandar, lăsând neatinse biserica centrală, turnul bibliotecii şi aripa sudică a mănăstirii.

 

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile PreaCuratei Maicii Tale și ale tuturor Sfinţilor, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi! Amin!

 

 

This entry was posted in SINAXAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *