Rugăciunea a doua A PARINTELUI AGAPIT (1 IUNIE)

Rugăciunea a doua A PARINTELUI AGAPIT (1 IUNIE)

Preasfinte părinte Agapit, îndură-te de noi și ridică la înălțimile cele cerești pe cei legați de cele lumești. Tu, cel ce ai sălașul în ceruri, apleacă-te spre noi, cei de pe pământ, căci te rugăm fierbinte: Învață-ne să mergem pe calea cea strâmtă și cu chinuri, dăruiește-ne înțelepciune și povățuiește pașii noștri spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu.

Căci tu, ca un bineplăcut sfânt al lui Dumnezeu, ne ești pildă de bună viețuire. Sfinte Agapit, nu înceta a te ruga pentru sufletele noastre cele păcătoase! Cere, prin mijlocirea ta, de la Preamilostivul Dumnezeu, pace Bisericii Sale, bolnavilor vindecare, celor ce plâng mângâiere, celor năpăstuiți apărare, celor săraci ajutor!

Nu te rușina de noi, cei ce alergăm către tine cu credință, căci tu ne ești acoperământ și mijlocire!

Nu te depărta de la noi, cei ce nădăjduim întru tine!

Stând înaintea icoanei tale, ca și cum am fi chiar în fața ta, cădem către tine și ne rugăm: Primește rugăciunea noastră și o du la jertfelnicul lui Dumnezeu, ca prin tine să primim har și ajutor în neputințele noastre.

Fii sprijinitor nouă celor împuținați la suflet, și întărește-ne credința, ca înarmându-ne cu nădejde, să ne învrednicim de mila lui Dumnezeu, prin rugăciunile tale! O, alesule slujitor al Domnului, nouă tuturor, care venim către tine, ajută-ne cu mijlocirea ta și ne îndreptează, ca întru pace și pocăință să primim sfârșit bun vieții noastre, și să sălășluim împreună cu tine, în binecuvântatul sân al lui Avraam, unde tu te desfătezi cu bucurie, slăvind cu toți sfinții pe Dumnezeu, în Treime Sfânt: Tatăl și Fiul și Sfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

 

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile PreaCuratei Maicii Tale și ale tuturor Sfinţilor, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi! Amin!

 

This entry was posted in SINAXAR.

2 thoughts on “Rugăciunea a doua A PARINTELUI AGAPIT (1 IUNIE)

  1. Preasfinte Parinte Agapit, ceea ce ai lasat posteritatii este o calatorie spirituala greu de egalat. Tu ne-ai aratat cum sa cautam unirea cu Domnul prin rugaciunea si smerenie. Te-am vazut cum ai folosit suferinta si durerea ca sa te apropii mai mult de El. Prin exemplul tau, calatoria spirituala catre Domnul poate fi facuta de harul Sau si cu binecuvantarea Sa. Preasfinte Agapit, te rugam sa ne ajuti si sa ne pastorim spre a primi harul lui Hristos si mangaierea Sa, spre a ne face mai aproape de El si spre a primi nu numai pace interiora, ci si fericire si implinire. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *