Urarea mea de La multi ani 2014….

anul_2014_20794700

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragii mei prieteni,

Dragii mei cititori,

In cateva ore acest an se va retrage in arhiva sufletului nostru.

 Va fi indosariat cu grija,

 •           in dosare cu fericire,

 

 •          in dosare cu tristeti cu griji si nemultumiri…

 

 •          alte dosare vor cuprinde bucuriile si implinirile voastre,

 

 •          altele vor cuprinde iubirile voastre implinite,

 

 •          si  bineinteles ca altele vor cuprinde iubirile neimplinite

 

 •          vor exista dosare cu despartiri,

 

 •          dar vor fi si din cele cu noi cunostinte, cu noi prietenii,

 

 •          apoi vor fi dosare cu despartiri ireversibile… acelea sunt cele mai dureroase deoarece pastram acele amintiri vesnic in sufletul nostru.  Insa oricat am dori nu mai putem repara nimic din raul deja facut. Numai avem cui sa-i cerem iertare, numai avem cui sa-i multumim, numai avem cui sa ne destainuim sau pe umarul cui sa plangem la nevoie.

 

 •          apoi mai sunt dosare cu dorinte implinite,

 

 •          dar si dosare cu dorinte neimplinite,

 

 •          mai exista si dosare cu gandurile si trairile noastre cele mai profunde, cele ascunse de ochii sau urechile celor din jur, cele care nu ne lasa sa dormim, cele care transforma noptile in zile…

 

 •          apoi mai sunt dosare cu fapte diverse… care nu ne-au marcat in mod special insa poate ca ne-au tras un semnal de alarma…sau ne-au ajutat sa intelegem anumite lucruri.

 

Si dupa ce veti fi indosariat toate acestea… va grabiti sa inchinati un pahar de sampanie cu cei dragi, si  sa incepeti pregatirea dosarelor anului ce va veni…

p_15438_766x350_10_85_03529400

Va faceti planuri de viitor, va faceti un grafic de dorinte, dar mai ales va faceti socoteala cum anume sa ajungeti sa fiti fericiti tot anul.

Unii dintre voi imediat ce s-au terminat sarbatorile purced la drum, cu entuziasm, cu bucurie, cu determinare, cu hotarare…iar rezultatele incep sa apara una cate una…

Altii dintre voi continuati sa va faceti planuri, liste de prioritati, grafice, schite…si alte asemenea… si lucrati atat de mult la ele, incat nu va dati seama ca a si venit sfarsitul anului si voi inca nu a-ti facut nici un pas spre realizarea celor dorite cu atata patima.

Mai exista si asa numiti “ indrazneti”  care nu fac planuri, nu fac liste, nu fac schite…pur si simplu se apuca de treaba…si incep sa bifeze rand pe rand pana si dorinte pe care nu si le-au exprimat inca si sunt fericiti…ca da se poate!

Apoi… mai sunt cei credinciosi care din primul moment al noului an multumesc lui Dumnezeu pentru toate cele daruite in anul ce tocmai a trecut…

Si se grabesc sa puna in palmele Tatalui toata viata lor, cu bucuriile, cu grijile, cu tristetile dar si implinirile lor…rugandu-l cu smerenie sa ii ajute El asa cum stie, astfel  ca viata lor sa fie placuta Tatalui, Fiului si Sfantului Duh! Cu toate ca au creionul in mana, si pot face liste si listute, pot face grafice sau schite…Il lasa pe Dumnezeu si entitatile Lui de lumina sa-si faca treaba asa cum stie El mai bine. Iar la sfarsitul anului sunt atat de fericiti ca multe din cele pe care inca nu si le dorisera s-au implinit deja…iar anul a fost unul plin de impliniri, realizari, bucurii, iubire si pace sufleteasca.

A nu se crede ca acestia stau pur si simplu si se roaga si totul curge de la sine. Nu …in nici un caz…insa se lasa sa curga lent pe valurile vietii convinsi fiind ca inspiratia Divina ii va calauzi exact acolo unde trebuie pentru ca sa isi poata realiza visele si dorintele cele mai ascunse.

Fiecare dintre noi suntem diferiti, fiecare dintre noi suntem speciali, fiecare avem proprile noastre ganduri, vorbe, fapte, dorinte, pasiuni, frustrari sau suntem total nonconformisti…

Indiferent cum  suntem toti ne dorim acelasi lucruri: SA FIM FERICITI…SA FIM IMPLINITI, SA FIM APRECIATI, SA FIM IUBITI SI RASFATATI DE CEI DRAGI, SA NE RALIZAM DORINTELE, SA NU FIM DEZAMAGITI, SA NU FIM ABANDONATI DAR MAI ALES SA NU FIM IGNORATI DE CEI DIN JUR.

 

Sa dea Dumnezeu ca fiecare dintre voi sa capatati ceea ce va doriti, ceea ce simte sufletul vostru ca are nevoie, ceea ce va va face sa fiti cu adevarat fericiti.

Va doresc fiecaruia ca in anul ce va veni sa nu  va intalniti cu dentisti, medici, politisti, controlori de la garda financiara, cu pompele funebre cu instalatori sau orice alt tip de meseriasi care ar trebui sa repare ceva ce tocmai s-a stricat si ne-a facut viata un iad!

Sa nu va despartiti de nimeni definitiv, iar de cei de care va veti desparti sa va despartiti in cei mai frumosi termeni posibili.

Sa va puteti intalni pe strada si sa va puteti saluta cu bucurie ca v-ati ravazut, sa nu fie necesar sa treceti pe trotuarul de vis-à-vis…pentru a nu le intalni privirea.

Sper ca tot ceea ce va veti propune pentru acest an nou sa se implineasca, iar drumul de la vis la dorinta implinita sa fie usor si fericit!

Spune la revedere anului ce a trecut!

Si spune bun gasit noului an care iti bate la usa!

E momentul pentru un nou inceput mai frumos, mai fericit, mai norocos!

Va imbratisez cu mare drag pe fiecare in parte si va doresc tuturor ceea ce imi doresc si mie insami!

Aceeasi cu dragoste! Neluta

LA MULTI ANI 2014

calul 2014

 

4 thoughts on “Urarea mea de La multi ani 2014….

 1. „Franturi de suflet” – cald, sugestiv, bland, linistitor. Cuvinte miraculoase chiar si pentru suflete mai putin sensibile. Multumim!

  • Va multumesc din tot sufletul, va sunt recunoscatoare pentru amabilitatea cuvintelor dumneavoastra!
   Va imbratisez cu mare drag si va doresc sa aveti un an plin de impliniri si realizari in toate planurile vietii dumneavoastra.
   Nu voi uita nici de traditionalul:
   LA MULTI ANI 2014!

 2. Cu adevarat cuvinte din inima ati grait. Multumim pentru frumoasele cuvinte. Dumnezeu sa va dea sanatate si bucurii pentru ca sunteti un om minunat!

  • Va multumesc frumos, pentru amabilitatea de a citi modestele mele urari! Va imbratisez cu mare drag si va doresc sa aveti un an cu multe impliniri, realizari, iubiri implinite si vise realizate si bineinteles traditionalul: LA MULTI ANI 2014!
   Aceeasi …..Neluta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *