Rugăciunea de dimineață a Părintelui Arsenie Boca

Rugăciunea de dimineață a Părintelui Arsenie Boca

  

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare zarvă am să fac și astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine.

 

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.

 

Doamne, Cel ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric, patimile au pus tină pe ochii minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem Bolnav, Flămând și fără haină, așa risipind în deșertăciune zilele noastre, umbriți și dosădiți până la pământ.

 

Doamne, Cel ce vii în taină între oameni, ai milă de noi: Pune foc temniței în care te ținem, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre și fă lumină sufletelor noastre.

 

Doamne, Cel ce vii în taină între oameni, ai milă de noi: Vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul precum ai zis, că Duhul Tău Cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân neputincioase.

 

Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi: Că nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârșiți și cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm noi prin micimile noastre.

 

Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veac prin Viața Ta, Lumina și Bucuria noastră, Slavă Ție! Amin.

 

 

This entry was posted in SINAXAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *